Ik ben gek op cheddar! Cheddar op een tosti, op nacho’s, op een hamburger.. Je kunt het voor mij niet gek genoeg maken. Op Tasty zag ik het recept voorbij komen van broccoli cheddar soep en ik wist dat dit een recept zou worden dat ik moest maken. Het recept heb ik gemaakt en het was heerlijk! En ik deel hem vandaag met jullie.
Ingrediënten (voor +/- 4 personen):
2 stuks broccoli
30 gram boter
2 middelgrote uien
100 gram wortelen (geraspt)
250 milliliter kookroom of slagroom
250 milliliter melk
30 gram meel
250 gram chedder
2 blokjes groentebouillon
Peper
Zout
Nootmuskaat
Benodigdenheden:
Een soeppan
Een rasp
Een staafmixer of blender (optioneel)
Eerlijk: Amerikaanse recepten omzetten naar Nederlandse maten is echt lastiger dan je denkt. Nu is het bij dit recept niet heel dramatisch als je een klein foutje maakt, maar ik heb dus wel sommige verhoudingen iets anders gedaan. Een aanrader voor dit recept vond ik wel om van te voren alles klaar te maken: snij de uien, snij de broccoli en rasp de wortelen. Dan gaat het allemaal een stuk makkelijker.
Je begint met het fruiten van de uien. Gooi de boter in de pan en voeg hierna de uien toe. Roer dit even goed door en gooi daarna de slagroom en de melk bij de substantie. Je kunt eventueel ook kookroom gebruiken in plaats van slagroom. Blijf dit goed doorroeren!
Hierna is het tijd om de groente bij te voegen. Van de broccoli is het eigenlijk het beste om alleen de roosjes te gebruiken: ik heb zelf wat meer van de steel ook toegevoegd. Het toevoegen van de grove stukken broccoli maakt de soep wel een stuk dikker: mocht je de soep wat meer vloeibaar willen hebben is het een goed idee om driekwart van je broccoli te pureren en de rest van de broccoli als roosjes toevoegen. Hierna gooi je ook de geraspte wortel erbij.
En nu is het tijd voor kaas! Je kunt de kaas raspen, maar door de hitte smelt het ook als je het in blokjes snijdt en in de soep gooi. Nu wordt die echt heel dik! Even goed roeren en zorgen dat de kaas goed gesmolten is en dan is het tijd om te serveren.
En zo ziet de broccoli cheddar soep er uiteindelijk uit! Je ziet dat die bij mij echt aan de dikke kant was: het lijkt meer een papje. Ik zou daarom ook de volgende keer de broccoli meer pureren of misschien iets aan water toevoegen, zodat het echt een soep wordt. Qua smaak is het echt mega lekker en smaakvol, dus het is zeker een aanrader om deze soep te maken. Als je van cheddar houdt, is dit zeker een must. Zo lekker!
Romy says
Het ziet er echt heerlijk uit, zeker zo geserveerd in een broodje. Een ideaal herfst/wintergerecht voor de koude dagen 🙂
Hennie says
Wat een schattig bolletje heb je er van gemaakt. Ik ben geen cheddar fan, maar dit kan ik natuurlijk ook met andere dingen doen.
Marije says
Ik ben ook gek op cheddar. Een chili cheese steak is ook een aanrader.
Deze soep klinkt super lekker! Ga het recept even opslaan.
YuStSoMe says
Ik ben eigenlijk wel een alleseter! En dit klinkt echt lekker. Ik ga zo ook soep maken. Deze ga ik onthouden!
Levende Loes says
Hmm, lekker zeg! Ik heb nog nooit broccoli soep gemaakt, dus dat ga ik zeker eens proberen!
Lana says
Wat heb je het leuk geserveerd :)! Broccoli soep lijkt mij heel lekker, sowieso met dit koude weer eet ik graag een vullende soep.
Anna Gerrie says
Oeh yummy! Lijkt mij erg lekker in combi met cheddar 🙂