SUSZIE

  • BEAUTY
    • Make-up
    • Huidverzorging
    • Nagels
    • Parfum
  • FASHION
    • Accessoires
    • Outfits
    • Shoplogs
  • HEALTH
    • Eten&Drinken
    • Hardlopen
    • Recepten
  • LIFESTYLE
    • Boeken & TV
    • Hotspots
    • Persoonlijk
    • Winactie
    • Tags
  • TRAVEL
  • CONTACT
    • Over Suszie
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
Health, Recepten

Suszie Serves: Italië in een glas

2 mei 2017

Tijdens Pasen hebben wij thuis uitgebreid gekookt met elkaar. Mijn broer en ik mochten het voorgerecht verzorgen en hiervoor hadden wij een lekker, Italiaans recept voor ogen die hij eens had gemaakt bij de Kookstudio in Zwolle. Ik maakte alvast foto’s voor een eventueel recept voor de blog en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan: het was namelijk heerlijk!

Ingrediënten (voor 7 personen):
Basilicumblaadjes van 1 grote basilicum plant
2 teentjes knoflook
3-4 handjes vol pijnboompitten
Geraspte Parmezaanse kaas, ongeveer 200 gram
200 gram Hüttenkäse
1 bolletje mozzarella
6 romatomaten
2 grote sjalotjes
1 blikje tomatenpuree
2 plakjes bladerdeeg
2 tl. oregano
2 tl. suiker
1 el water
Olijfolie
Peper
Zout

Benodigdenheden:
Een oven (200˚C)
Een pan om in te bakken
Een steelpan
Een staafmixer (of blender)
Een handmixer

Voor de eerste laag mix je de Hüttenkäse, een flinke scheut olijfolie en mozzarella door elkaar tot een mooie, gladde en luchtige mousse. Breng dit vervolgens op smaak met peper en zout. Wat wij merkten tijdens dit recept is dat je echt overal zelf een beetje moet kijken hoeveel je gebruikt. Is de mousse niet glad genoeg, kun je makkelijk nog wat extra olijfolie toevoegen.


Voor de tweede laag beginnen we met de pesto. Rooster allereerst de pijnboompitjes in een pan tot deze goudbruin zijn. Pluk de gehele basilicumplant en doe deze samen met de geroosterde pijnboompitten en de knoflook in een kom. Voeg ook wat zout toe en mix het tot een smeuïge massa. Voeg nu de geraspte Parmezaanse kaas toe: hiervoor hebben wij bijna een heel blok gebruikt, maar je moet zelf even naar de substantie kijken. Bij ons was het ook een kwestie van telkens wat toevoegen en opnieuw mixen om te zien of de substantie goed genoeg was.

Om het af te maken voeg je nog een flinke hoeveelheid olijfolie toe. Opnieuw: hou de substantie in de gaten en proef zelf ook even tussendoor. Op de foto hierboven is de pesto goed. Zo hoort die te zijn.

Voor de laatste laag heb je een steelpan nodig. Breng een pan water aan de kook. Ondertussen kruis je de tomaten aan de onderkant in. Deze dompel je onder in het kokend hete water. Spoel ze vervolgens koud af, zodat ze niet doorgaren. Nu kun je de tomaten makkelijk ontvellen. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Hierna snipper je de sjalotjes fijn.

Verhit wat olie in de koekenpan en bak de sjalotjes aan. Voeg hierna de blokjes tomaat toe en laat het geheel zachtjes bakken totdat de tomaat mooi zacht is geworden. Breng het op smaak met zout en peper.


De laatste stap is het maken van de “vlaggenstok”. Dit doe je met het bladerdeeg en een mengsel van water, tomatenpuree, suiker en oregano. Snijd 1 plak bladerdeeg in vier repen en bestrijk deze aan beide kanten met het mengsel. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Wanneer alle repen bestreken zijn, draai je de reepjes in tegengestelde richting tot een spiraal. Hierna bak je ze in ongeveer 12 minuten krokant.

Kies een leuk glas uit en begin met de eerste, groene laag van pesto. Hierna volgt de witte laag. Als laatste breng je de rode laag aan. Om het af te maken steek je de vlaggenstok in het mengsel. Doe dit rustig: zodat de lagen niet gaan mengen!

En zo ziet het er dan uit! Een klein beetje Italië in een glas 😉 Het is echt ontzettend lekker en als je het eenmaal onder de knie hebt ook zo gemaakt. Een heerlijk voorgerecht, helemaal straks in de zomermaanden. Het viel erg goed in de smaak bij ons thuis, dus dan moeten meer mensen dit lekker vinden. Zeker eens maken!

Lijkt jou dit recept wat?

Liefs, Susan
Bloglovin‘ Instagram Facebook

 

SHARE THIS POST
FACEBOOK · TWITTER · GOOGLE + · PINTEREST · WHATSAPP
Outfit: Party Perfect »
« Big Bazar Sence Beauty Essential Daily Care

Comments

  1. Hennie says

    2 mei 2017 at 06:13

    Wat ongelooflijk leuk gedaan! Deze ga ik onthouden. Vind het bijna zonde om dat op te eten!

    Beantwoorden
  2. pluseenbeetjenl says

    2 mei 2017 at 06:49

    Wat een leuk idee!

    Beantwoorden
  3. Romy says

    2 mei 2017 at 07:41

    Wauw, dat ziet er zo leuk uit met die kleurtjes en de stok! Echt een leuk idee!

    Beantwoorden
  4. zazazoobeauty says

    2 mei 2017 at 09:09

    Wat leuk zeg!! Ziet er ook echt smakelijk uit

    Beantwoorden
  5. Sija says

    2 mei 2017 at 09:12

    Wat ziet dit er heerlijk uit! Zeker ideaal voor de zomer, lekker bij de bbq! Deze sla ik op 🙂 Liefs, Sija

    Beantwoorden
  6. Malou | Blonde Blossom says

    2 mei 2017 at 09:15

    Ik heb dit al een keer eerder gezien en ik vind het echt een geweldig idee! Zo leuk die verschillende lagen, en ook nog eens met smaken van Italië. Malou x

    Beantwoorden
  7. Chelsey says

    2 mei 2017 at 17:58

    Potverdorie, wat ziet dit er lekker uit zeg!

    Beantwoorden
  8. YuStSoMe says

    2 mei 2017 at 18:21

    Che sembra molto appetitoso!

    Beantwoorden
  9. Natascha - BeautyOpinie says

    2 mei 2017 at 19:02

    Yum! Dit lijkt me zeker wat, dat ziet er lekker uit zeg.

    Beantwoorden
  10. Nicole says

    2 mei 2017 at 19:14

    Ziet er super leuk uit, en het is vast ook wel heel lekker 🙂

    Beantwoorden
  11. Rebecca Denise says

    2 mei 2017 at 19:32

    Oh wat ontzettend leuk! Denk dat het net zo lekker is als dat het er uit ziet.

    Beantwoorden
  12. Janine says

    2 mei 2017 at 21:34

    ZIet er echt ontzettend lekker uit! ik ga het binnekort ook een keertje proberen

    Beantwoorden
  13. Lieke says

    3 mei 2017 at 08:55

    Dat ziet er al heel leuk uit, het klinkt trouwens ook wel heel lekker!

    Beantwoorden
  14. Anna Gerrie says

    3 mei 2017 at 21:42

    Super leuk! Ziet er heerlijk uit 🙂

    Beantwoorden
  15. Sammie says

    7 mei 2017 at 01:41

    Oh dat klinkt heel lekker en het ziet er ook prachtig uit!

    Beantwoorden
  16. Anne says

    9 mei 2017 at 09:53

    Dit ziet er echt mega lekker en leuk uit!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi there! Welkom op Suszie.nl, mijn persoonlijke plekje op het internet waar ik een aantal jaar lang mijn reviews, ervaringen en verhalen deel. Op dit moment komen er blogposts online op woensdag en zondag, maar voor een kijkje achter de schermen ben ik ook te vinden via social media. Klik gewoon maar eens op de buttons rechtsboven! Voor nu: happy reading! XOXO

Mooi en gezondMooi en gezond

POPULAIRE POSTS

L.O.V. Glow Bronzing Drops

L.O.V. Glow Bronzing Drops 010 Sunset Bronze

23 mei 2018

Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent

Laura Mercier Loose Setting Powder Translucent

27 november 2018

De 5 leukste Europese steden van dit moment

De 5 leukste Europese steden van dit moment

2 april 2017

JOIN THE LIST

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

© 2018 SUSZIE

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze site te bieden.

Je kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen .

SUSZIE
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.