SUSZIE

  • BEAUTY
    • Make-up
    • Huidverzorging
    • Nagels
    • Parfum
  • FASHION
    • Accessoires
    • Outfits
    • Shoplogs
  • HEALTH
    • Eten&Drinken
    • Hardlopen
    • Recepten
  • LIFESTYLE
    • Boeken & TV
    • Hotspots
    • Persoonlijk
    • Winactie
    • Tags
  • TRAVEL
  • CONTACT
    • Over Suszie
    • Privacyverklaring
    • Disclaimer
Health, Recepten

Suszie Serves: Gezonde wentelteefjes (+Valentijnstip!)

12 februari 2017

Ik ben gék op wentelteefjes. Helaas is dit niet heel gezond en toen ik laatst op My Personal Bodyplan het recept van een gezonde variant tegen kwam besloot ik om deze eens een keer te proberen. Niet geschoten is altijd mis, toch? Spoilert alert: ze waren lekker!
Suszie Serves: Gezonde wentelteefjes (+Valentijnstip!)

Ingrediënten (voor 2 personen, twee boterhammen per persoon):
4 speltboterhammen
125 milliliter Alpro kokosmelk (maar elke melk kan gebruikt worden).
1 banaan
handje blauwe bessen
1 ei
snufje kaneel
4 el magere kwark
geraspte kokos
honing.

Benodigdenheden:
Een pan om in te bakken

Voor dit recept heb ik de korstjes van het speltbrood afgesneden, maar je kunt de wentelteefjes ook met korstjes maken. Puur wat je zelf lekkerder vindt! In de rechter bak zie je een mengsel van 1 ei, 125 ml kokosmelk en een snufje kaneel. Roer dit mengsel goed door met een vork en verwarm ondertussen een pan met een beetje olijfolie. Dip twee boterhammen in het mengsel en bak deze op zachte stand aan. Wanneer ze langzaam bruin worden kun je nog een beetje honing over de wentelteefjes gieten, zodat het een beetje gekarameliseerd wordt. Hierna kun je ze serveren met een beetje banaan, bessen, magere kwark en geraspte kokos, maar in principe kan je zelf allerlei keuzes maken qua topping.

En dat ziet er dan zo uit! Ik vind zelf die honing wel echt een must, dat maakt het echt een stuk lekkerder en zoeter. Ik vind de wentelteefjes zeker niet afdoen van de echte variant en deze zijn wel een stuk gezonder! Overigens ben ik op deze foto vergeten de magere kwark erop te doen, maar deze kun je er dus nog naast eten. 😉

Speciaal voor Valentijnsdag heb ik nog een leuke variant gemaakt! Het recept van de wentelteefjes blijft hetzelfde. Wanneer je ze gebakken hebt druk je met een vormpje de hartjes eruit. Hierna besmeer je ze met halvajam bosvrucht en heb ik er nog een beetje witte chocolade over gestrooid. De topping is opnieuw een beetje fruit. Super leuk (en lekker!) als ontbijtje op bed, voor komende dinsdag!

Hou jij ook zo van wentelteefjes?

Liefs, Susan
Bloglovin‘ Instagram Facebook

SHARE THIS POST
FACEBOOK · TWITTER · PINTEREST · EMAIL · WHATSAPP
Seven days of Suszie 1 »
« Niet wat jij denkt – Jiami

Comments

  1. pluseenbeetjenl says

    12 februari 2017 at 08:36

    Ik ben gek op wentelteefjes maar mijn lichaam is niet zo gek op wit brood. Dit is een goede variant. Thx voor de tip!

    Beantwoorden
  2. Romy says

    12 februari 2017 at 09:04

    Het ziet er alleen al zo leuk en lekker uit! Daar wordt vast elke Valentijn blij van 🙂

    Beantwoorden
  3. DailyDaphne.nl says

    12 februari 2017 at 09:20

    Wat ziet het er lekker uit Ga het zeker eens proberen!

    Beantwoorden
  4. zazazoobeauty says

    12 februari 2017 at 09:37

    Ik heb ze nog nooit gegeten! Erg eigenlijk haha. Toch maar eens gaan doen nu want het ziet er heerlijk uit

    Beantwoorden
    • Susan says

      12 februari 2017 at 11:24

      Het is ook heerlijk!

      Beantwoorden
  5. Claire says

    12 februari 2017 at 09:58

    Ziet er super lekker uit Susan! Ik heb al zoooo lang geen wentelteefjes gehad.

    Beantwoorden
    • Susan says

      12 februari 2017 at 11:24

      Dan is dit een goede manier om weer eens te proberen Claire!

      Beantwoorden
  6. Anke says

    12 februari 2017 at 10:38

    Dit ziet er echt zo lekker uit! Echt toevallig, ik zocht nog een gezond ontbijtje en toevallig kwam ik deze foto van de wentelteefjes tegen op je Insta. Ik ga ze (serieus!) meteen maken! X

    Beantwoorden
    • Susan says

      12 februari 2017 at 11:23

      Ah super leuk! Ik ben benieuwd naar het resultaat 🙂

      Beantwoorden
  7. Sija says

    12 februari 2017 at 11:20

    Ziet er goed uit! Zelf maak ik het ook graag op deze manier, met amandel melk 🙂 Liefs, Sija

    Beantwoorden
  8. Eva says

    12 februari 2017 at 12:14

    Op de kokos na – dat lust ik niet 😛 – lijkt me dit echt zó lekker! Ik heb ook een keer en hartige variant gemaakt, waardoor mijn wentelteefjes naar pizza smaakten 🙂

    Beantwoorden
    • Susan says

      12 februari 2017 at 12:25

      Dat klinkt ook echt super lekker zeg!

      Beantwoorden
  9. Rebecca Denise says

    12 februari 2017 at 15:15

    Loooove it. Ik heet koolhydraat arm sinds een tijdje en kan er dus speciaal brood voor gebruiken. Een banaantje mag van mezelf en verder mag ik alles ^^ Ik ben dol op wentelteefjes dus dit ga ik zeker gebruiken!

    Beantwoorden
  10. Florentine says

    12 februari 2017 at 19:58

    Oh my..!!! Ik ga dit snel een keer maken<3
    Het ziet er geweldig uit! Veel liefs, Florentine

    Beantwoorden
  11. La Bella Fleur (@Labellafleur) says

    12 februari 2017 at 21:20

    Hmmm dit ziet er heel goed uit!

    Beantwoorden
  12. Hennie says

    13 februari 2017 at 06:02

    Jaaaren geleden dat ik ze at. Maar zo lekker! Mooie foto’s!

    Beantwoorden
  13. Natascha - BeautyOpinie says

    13 februari 2017 at 08:21

    Dit ziet er heerlijk uit! Alleen ik ben allergisch voor ei 🙁 Nu zit dat in zoveel dingen dat ik het niet helemaal vermijd maar wentelteefjes sla ik dus meestal wel over 🙁

    Beantwoorden
  14. Sandra says

    13 februari 2017 at 10:42

    Dit ziet er toch fantastisch leuk en lekker uit? Ik zou willen dat ik het nu op kon eten, haha. Helaas mag ik geen melk (ook geen plantaardige) en kwark, dus helaas kan ik het niet maken voor mezelf. Maar het is wel heel tof om voor iemand anders te maken natuurlijk! Leuk recept. 😀

    Beantwoorden
    • Susan says

      13 februari 2017 at 10:46

      Oh wat jammer! Kwark is niet perse een must, maar melk helaas wel. Ik zou niet weten welk ander product je daar voor in de plaats kunt gebruiken..

      Beantwoorden
  15. Sammie says

    13 februari 2017 at 10:52

    Het ziet er heerlijk uit! Ik heb al jaren geen wentelteefjes meer op, nu gelijk zin in 🙂

    Beantwoorden
  16. Chantal Janssen says

    13 februari 2017 at 13:17

    Wat lekker!! ik ben echt gek op wentelteefjes, ga ze zeker maken!!

    Beantwoorden
  17. Rachel Kromdijk says

    13 februari 2017 at 14:22

    Oh ik hou hier echt van mijn moeder maakte dit ook altijd vroeger!

    Beantwoorden
  18. Iris says

    13 februari 2017 at 22:20

    Leuk. En wat een mooie fotos! Ik heb nog maple syrup uit Canada dat zal er vast ook heel lekker op zijn.

    Beantwoorden
    • Susan says

      13 februari 2017 at 22:22

      Dat denk ik ook Iris! Heerlijk!

      Beantwoorden
  19. Joycerdt says

    14 februari 2017 at 20:02

    Wat leuk en lekker zeg! Liefs.x

    Beantwoorden
  20. Mariëlle says

    16 februari 2017 at 19:11

    Mmmm nom, ik moet dit snel eens gaan maken!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi there! Welkom op Suszie.nl, mijn persoonlijke plekje op het internet waar ik een aantal jaar lang mijn reviews, ervaringen en verhalen deel. Op dit moment komen er blogposts online op woensdag en zondag, maar voor een kijkje achter de schermen ben ik ook te vinden via social media. Klik gewoon maar eens op de buttons rechtsboven! Voor nu: happy reading! XOXO

Mooi en gezondMooi en gezond

POPULAIRE POSTS

Solligne Instant Colour wimperverf black-brown

Solligne Instant Colour wimperverf brown-black

12 mei 2017

MUA Rusted Wonders 6 shade eyeshadow palette

MUA 6 shade eyeshadow palette Rusted Wonders

17 juni 2018

Mijn tattoo: Let it be

Ik heb een tattoo!

30 augustus 2016

JOIN THE LIST

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

© 2018 SUSZIE

THEME BY ECLAIR DESIGNS

We gebruiken cookies om je de beste ervaring op onze site te bieden.

Je kunt meer informatie vinden over welke cookies we gebruiken of deze uitschakelen in de instellingen .

SUSZIE
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.

Strikt noodzakelijke cookies

Strikt noodzakelijke cookie moet te allen tijde worden ingeschakeld, zodat we je voorkeuren voor cookie-instellingen kunnen opslaan.

Als je deze cookie uitschakelt, kunnen we je voorkeuren niet opslaan . Dit betekent dat elke keer dat je deze site bezoekt het nodig is om cookies weer in te schakelen of uit te schakelen.