Ik ben gék op wentelteefjes. Helaas is dit niet heel gezond en toen ik laatst op My Personal Bodyplan het recept van een gezonde variant tegen kwam besloot ik om deze eens een keer te proberen. Niet geschoten is altijd mis, toch? Spoilert alert: ze waren lekker!
Ingrediënten (voor 2 personen, twee boterhammen per persoon):
4 speltboterhammen
125 milliliter Alpro kokosmelk (maar elke melk kan gebruikt worden).
1 banaan
handje blauwe bessen
1 ei
snufje kaneel
4 el magere kwark
geraspte kokos
honing.
Benodigdenheden:
Een pan om in te bakken
Voor dit recept heb ik de korstjes van het speltbrood afgesneden, maar je kunt de wentelteefjes ook met korstjes maken. Puur wat je zelf lekkerder vindt! In de rechter bak zie je een mengsel van 1 ei, 125 ml kokosmelk en een snufje kaneel. Roer dit mengsel goed door met een vork en verwarm ondertussen een pan met een beetje olijfolie. Dip twee boterhammen in het mengsel en bak deze op zachte stand aan. Wanneer ze langzaam bruin worden kun je nog een beetje honing over de wentelteefjes gieten, zodat het een beetje gekarameliseerd wordt. Hierna kun je ze serveren met een beetje banaan, bessen, magere kwark en geraspte kokos, maar in principe kan je zelf allerlei keuzes maken qua topping.
En dat ziet er dan zo uit! Ik vind zelf die honing wel echt een must, dat maakt het echt een stuk lekkerder en zoeter. Ik vind de wentelteefjes zeker niet afdoen van de echte variant en deze zijn wel een stuk gezonder! Overigens ben ik op deze foto vergeten de magere kwark erop te doen, maar deze kun je er dus nog naast eten. 😉
Speciaal voor Valentijnsdag heb ik nog een leuke variant gemaakt! Het recept van de wentelteefjes blijft hetzelfde. Wanneer je ze gebakken hebt druk je met een vormpje de hartjes eruit. Hierna besmeer je ze met halvajam bosvrucht en heb ik er nog een beetje witte chocolade over gestrooid. De topping is opnieuw een beetje fruit. Super leuk (en lekker!) als ontbijtje op bed, voor komende dinsdag!
Hou jij ook zo van wentelteefjes?
Liefs, Susan
Bloglovin‘ Instagram Facebook
pluseenbeetjenl says
Ik ben gek op wentelteefjes maar mijn lichaam is niet zo gek op wit brood. Dit is een goede variant. Thx voor de tip!
Romy says
Het ziet er alleen al zo leuk en lekker uit! Daar wordt vast elke Valentijn blij van 🙂
DailyDaphne.nl says
Wat ziet het er lekker uit Ga het zeker eens proberen!
zazazoobeauty says
Ik heb ze nog nooit gegeten! Erg eigenlijk haha. Toch maar eens gaan doen nu want het ziet er heerlijk uit
Susan says
Het is ook heerlijk!
Claire says
Ziet er super lekker uit Susan! Ik heb al zoooo lang geen wentelteefjes gehad.
Susan says
Dan is dit een goede manier om weer eens te proberen Claire!
Anke says
Dit ziet er echt zo lekker uit! Echt toevallig, ik zocht nog een gezond ontbijtje en toevallig kwam ik deze foto van de wentelteefjes tegen op je Insta. Ik ga ze (serieus!) meteen maken! X
Susan says
Ah super leuk! Ik ben benieuwd naar het resultaat 🙂
Sija says
Ziet er goed uit! Zelf maak ik het ook graag op deze manier, met amandel melk 🙂 Liefs, Sija
Eva says
Op de kokos na – dat lust ik niet 😛 – lijkt me dit echt zó lekker! Ik heb ook een keer en hartige variant gemaakt, waardoor mijn wentelteefjes naar pizza smaakten 🙂
Susan says
Dat klinkt ook echt super lekker zeg!
Rebecca Denise says
Loooove it. Ik heet koolhydraat arm sinds een tijdje en kan er dus speciaal brood voor gebruiken. Een banaantje mag van mezelf en verder mag ik alles ^^ Ik ben dol op wentelteefjes dus dit ga ik zeker gebruiken!
Florentine says
Oh my..!!! Ik ga dit snel een keer maken<3
Het ziet er geweldig uit! Veel liefs, Florentine
La Bella Fleur (@Labellafleur) says
Hmmm dit ziet er heel goed uit!
Hennie says
Jaaaren geleden dat ik ze at. Maar zo lekker! Mooie foto’s!
Natascha - BeautyOpinie says
Dit ziet er heerlijk uit! Alleen ik ben allergisch voor ei 🙁 Nu zit dat in zoveel dingen dat ik het niet helemaal vermijd maar wentelteefjes sla ik dus meestal wel over 🙁
Sandra says
Dit ziet er toch fantastisch leuk en lekker uit? Ik zou willen dat ik het nu op kon eten, haha. Helaas mag ik geen melk (ook geen plantaardige) en kwark, dus helaas kan ik het niet maken voor mezelf. Maar het is wel heel tof om voor iemand anders te maken natuurlijk! Leuk recept. 😀
Susan says
Oh wat jammer! Kwark is niet perse een must, maar melk helaas wel. Ik zou niet weten welk ander product je daar voor in de plaats kunt gebruiken..
Sammie says
Het ziet er heerlijk uit! Ik heb al jaren geen wentelteefjes meer op, nu gelijk zin in 🙂
Chantal Janssen says
Wat lekker!! ik ben echt gek op wentelteefjes, ga ze zeker maken!!
Rachel Kromdijk says
Oh ik hou hier echt van mijn moeder maakte dit ook altijd vroeger!
Iris says
Leuk. En wat een mooie fotos! Ik heb nog maple syrup uit Canada dat zal er vast ook heel lekker op zijn.
Susan says
Dat denk ik ook Iris! Heerlijk!
Joycerdt says
Wat leuk en lekker zeg! Liefs.x
Mariëlle says
Mmmm nom, ik moet dit snel eens gaan maken!